Podzimní klubová výstava v Praze

07.11.2011 23:10

V neděli 6.11. se konala Klubová výstava kolií a sheltií v Praze na Výstavišti v Letňanech.Po obstrukcích s přihlášením jsme se nakonec výstavy zúčastnili.Bylo to pro nás premierové hlavně v tom,že jsme poprvé vystavovali v hale,což sebou samozřejmě nese různé věci.Počínaje obrovskou koncentrací lidí a psů na omezeném prostoru,tak i jiná akustika,jiný povrch(žádná travička,ale lino a koberec),ale i omezení venčení.Toto vše a spousta jiných věcí byli pro nás nové.Nové pro nás,ale hlavně pro naše pejsky.Ale to je jedna z věcí,proč jsem velmi rád,že jsme jeli.Každá nová zkušenost sebou nese upevnění charakteru,odolnost těla i ducha a rozvoj a rozkvět osobnosti.Zkušenost k nezaplacení.

Celý výstavní den byl hodně náročný pro nás všechny,ale myslím,že jsme si ho užili.Hodně nám pomohla Peťula Mecerová,která nás obohacovala novými a novými informacemi a ještě nám ukázala,jak správně předvést a zvládnout dominantní mimino Dempsíka.

...a slušelo jim to oběma...

Výsledkem bylo ocenění VN 4 s moc pěkným posudkem od finské rozhodčí."Velmi dobré" je hezké ocenění,pro mě byl Demsík víc než výborný,protože celý den naprosto skvěle zvládnul a samozřejmě je ze všech psů na světě ten nejhezčí.

Čelzinku jsem si zkusil předvést sám,myslím,že se mám hodně co učit.Čelzinka hodně líná,navíc má opravdu ráda svůj klid doma na zahradě a nebo pod krbem a tahle spousta lidí a psů jí opravdu moc neseděla.

Dostala známku "dobrá" s posudkem,který myslím vkusně vystihnul její povahu a celkový postoj k těmto věcem.Čelzinka je můj miláček a vždycky bude ta nejkrásnější fenečka ze všech.A skvělé je,že jsme možná obstarali pro ní ženicha,otce jejích prvních štěňátek.Ještě uvidíme jak to vše dopadne.

Byla to krásná neděle plná nových lidí,psů,poznali jsme Demsíkovo sourozence,ségry i bráchy,kteří jsou velice krásní a úspěšní a i jejich páníčky,kteří jsou moc fajn a mají své miláčky moc rádi.

Pro mě bylo hodně důležité,že jsme byli všichni pohromadě,s holčičkama i s Jíťou s pejskama.

I naše Bubu (Barča) si našla svého favorita (myslím,že na tomto pejskovi by si suveréně zajezdila jako na koníkovi).

Lucinka je skromější,alespoň co se velikosti týče.O ostaním se to až tak říci nedá...

Jíťa měla čas si i zatančit s Demsíkem,mě se to moc nelíbilo,takhle rozptylovat soutěžící...!!!

Den to byl opravdu náročný a bylo důležité najít chviličku a zavřít na moment očka a načerpat sílu.

Odjížděli jsme unavení,ale spokojení a o hodně bohatší,vybavení zkušenostmi,které budeme určitě uplatňovat na budoucích výstavách,setkáních a nebo jen našich procházkách po lese s Demsíkem a Čelzinkou.

Dalších několik desítek až stovek fotek naleznete zde :       

https://placek-pod-strani.rajce.idnes.cz/KV_Praha_Letnany_6.11.2011

Papa příště...

—————

Zpět